VÄLKOMMEN IN

VÄLKOMMEN

lördag 1 januari 2011

God fortsättning!

Ny dag, ny månad och nytt år...jag undrar vad detta året har att bjuda på. Det värsta året någonsin har jag nu lagt bakom mig och jag ser fram emot många positiva överraskningar under året som kommer. Jag hoppas att det kommer att skapas många glada minnen runt omkring mig som jag också får lova att vara en del av. Det jag redan nu ser fram emot är att jag blir färdig med min utbildning. Jag skulle egentligen bli klar nu i januari men eftersom min syster så snabbt blev sämre och senare avled bestämde jag mig för att lägga studierna på hyllan några månader för att helt fokusera på min syster och hennes familj. Nu när allt det praktiska är över såsom begravning, gravsättning, tömning och städning av hennes lägenhet m.m, så känner jag att det snart är dags att ta tag i det igen. Man mår inte bra av att gräva ner sig i sorg och bara skjuta allt framför sig.

Jag läser även en religionskurs på Lunds universitet som jag tänkte att jag kan ta tag i först. Det är bara en liten uppsats som ska in och jag hade redan ommit halvvägs innan jag tog paus. Kursen handlar om Förintelsen och hur religionen och livet för judarna ser ut efter Auschwitz. Kursen har varit riktigt intressant och det är ju mitt favoritområde och studieresan som ingick var toppen. Jag har besökt Auschwitz och de andra platserna runt Krakow många gånger förut tillsammans med skolelever, men när vi gjorde studieresan med universitetet nu i höstas så upplevde jag det ännu mer intressant än tidigare. Jag har funderat på det många gånger sedan jag kom hem om det kan bero på att vi allihop var vuxna med ett stort intresse och mycket kunskap i bagaget som gjorde att guiderna också höjde sig många steg, så att vi verkligen lärde oss massor av nya saker. Det var i alla fall en superbra resa!

Jag älskar att lära mig nya saker och inhämta ny kunskap hela tiden, därför tror jag att jag aldrig kommer att sluta studera. Nu till våren har jag sökt tre nya kurser som jag verkligen ser fram emot. De två första som börjar nu i januari handlar om judaistik som jag verkligen har fått mersmak för efter Auschwitz-kursen. Tur i oturen så är de två kurserna på distans vilket gör att det blir lite lättare att också hinna med mn examensuppsats samtidigt som jag ju också jobbar heltid. Den tredje kursen jag sökt nu till våren börjar inte förrän i april och heter "children of Abraham" och handlar om rötterna till de tre stora religionerna judendom, kristendom och islam. I den kursen ingår en studieresa till Jerusalem vilken jag hoppas komma med på. Kruxet är att där oftast är fler sökande till kurserna än vad där är platser till resan så det är först till kvarn. Jag lever på hoppet! Många har frågat mig hur jag orkar att plugga så mycket som jag gör samtidigt som jag jobbar heltid och har mycket att stå i hemma men faktum är att hade jag inte pluggat så hade jag nog inte orkat med det andra heller för studierna ger mig energi. Det är där jag har min egentid, jag får göra det som jag är intresserad av vilket alla mår bra av.

Må bra är en annan sak som jag ska ha i fokus detta nya färska år som ligger framför mig. Jag har som så många andra några kilo för mycket jag bär runt på och de har suttit där ganska länge, men nu känner jag mig redo att ta mig an uppgiften. Jag har absolut inte tänkt att råbanta eller kasta mig in i något jag vet att jag inte kommer att hålla utan jag har tänkt att det ska förändras över tid. Jag ska lägga till några promenader och dra ifrån lite onyttigt och sakta lägga om livsstilen. Vi får se hur det går, just nu känns det bra:) Hälsan är ju superviktig och man mår ju bara så bra som man förtjänar så det är bara att ta tag i det och göra det bästa av det. Jag har inte avgett något nyårslöfte men jag har lovat mig själv att jag ska göra mitt allra bästa för att jag ska genomföra en förändring.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar